چگونگی برگزاری اول ماه مه ١٣٨٥ در سنندج

:کمیته برگزاری اول مه ١٣٨٥ در سنندج


می ٢٠٠٦-اردیبهشت ١٣٨٥


اطلاعیه شماره ٤ کمیته برگزاری اول مه ١٣٨٥ سنندج

امروز دوشنبه كارگران در محل اعلام شده – مقابل تامين اجتماعي سنندج – ساعت 10 صبح تجمع كردند آنان مطلع شدند كه آقايان بهزاد سهرابي و اشرف پير خضري و وفا قادري از نمايندگانشان از ساعت 8:30 صبح بازداشت موقت شده اند
نيروهاي امنيتي و انتظامي با بستن خيابان سعي در كنترل رفت وآمدها داشتند . آنان كارگران را تهديد به بازداشت و برخورد فيزيكي مي كردند و همه تلاششان را جهت عدم برگزاري مراسم انجام مي دادند. اما كارگران بر اجراي مراسم تاكيد مي كردند. آنان از كارگران مصرانه خواستند كه به محل تالار فجر كه مراسم دولتي برگزار ميشد مراجعه و مراسمشان را برگزار كنند .


نبروهاي امنيتي و انتظامي به قصد متفرق كردن و به بهانه بردن به تالار فجر تعدادي از كارگران را همراه خانواده هايشان با تهديد سوار اتوبوس واز محل دور كردند.كارگران به محض آگاهي از نيت و تصميم آنان در چهار راه شريف آباد از اتوبوس پياده شدند و سپس با انجام راهپيمايي از خيابان ادب گذشتند و در مقابل دانشگاه آزاد تجمع كردند و در آنجا قطعنامه توسط آقاي خالد سواري از كارگران شاهوقرائت گرديد سپس آنان به سمت تالار فجر حركت كردند و به ديگر كارگران تجمع كرده در مقابل درب تالار فجر پيوستند .نمايندگان كارگران نيز از فرمانداري به ميان آنان باز گشتند.


نمايندگان دولت آقاي بهزاد سهرابي – سخنگوي كارگران – را به درون تالار بردند. اما علي رغم وعده و وعيد امكان سخنراني به او داده نشد.

در ادامه تجمع كارگران در بيرون از تالار رستميان مدير كل كار و امور اجتماعي كردستان در تجمع كارگران ناگزير حضور يافت و در پايان بهزاد سهرابي با قرائت قطعنامه در حضوررستميان و نيروهاي امنيتي و انتظامي و ديگر مقامات دولتي و نيز دهها دوربين آنان به مراسم اول ماه مه 2006 خاتمه دادند.

گزارشات تفصيلي در اطلاعيه هاي بعدي به اطلاع مي رسد.


قطعنامه مراسم اول ماه مه ، روز جهاني كارگر در سنندج

مراسم اول ماه مه و ياد جانباختگان مبارزه با سرمايه داري را در اوضاع و احوالي برگزار مي كنيم كه جايگزيني كارگران قراردادي و پيماني به جاي كارگران رسمي ، عدم امنيت شغلي ما را شدت بخشيده است . به علت پايين بودن سطح دستمزدها وادار به اضافه كاري و چند شغل بودن شده ايم . اخراج كارگران را هر روزه مشاهده مي كنيم . فقر و بيكار گريبانمان را گرفته است . فحشا و ستم بر زنان و كودكان افزايش يافته است . كارگران معترض اخراج و يا روانه زندان مي شوند ... خلاصه اينكه تمام درد و رنج هاي ناشي از نظام سرمايه داري وسعت بي سابقه اي يافته است.

تمامي اين شرايط غير انساني در ساير كشورهاي سرمايه داري نيز رواج و شدت گرفته است . مبارزات اخير كارگران فرانسوي عليه سرمايه و حكومت سرمايه داري فرانسه كه به امنيت شغلي كارگران هجوم آورده اند و به موازات اعتصاب ، اخراج و دستگيري كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران نشان داد كه آسمان سرمايه داري همه جا به يك رنگ است.


همچنين اول ماه مه فرصت ديگري است تا ضمن همبستگي با همه كارگران جهان اعلام كنيم كه اگر همه توليدات حاصل رنج ودست ماست چرا ما خود نبايد از بهره مندترين انسانها باشيم ؟

كارگران :

اتحاد و همبستگي و دخالتگري سراسري امري مبرم و ضروري است . براي از ميان برداشتن نظام سرمايه داري متشكل شويم . ما رهايي طبقه كارگر را در گرو الغاي اين نظام ميدانيم و كارگران را به مبارزه براي تحقق اين هدف فرا مي خوانيم در عين حال ما تحقق اين هدف را مستلزم پيشروي در عرصه مطالبات جاري كارگران مي دانيم و اين مطالبات را به شرح زير اعلام مي داريم :

1- دولت جمهوري اسلامي موظف است برگزاري علني ، آزادانه و بدون مجوز روز اول ماه مه را به رسميت بشناسد و امنيت فعالان كارگري را براي برگزاري اين روز تضمين كند .

2- قراردادهاي موقت كار تعرض به پايه اي ترين حقوق كارگري و به شدت ضد انسانيست ، اين ماده بايد فورأ لغو و كليه قراردادهاي موقت و سفيد امضاء به استخدام رسمي همراه با بيمه و مزايا تبديل شود .

3- دستمزد معوقه كارگران همراه با خسارت آن بايد يك جا و فوري پرداخت گردد .

4- دستمزد كارگران به نسبت تورم افزايش يافته و كفاف كامل زندگي انساني و مرفه يك خانواده 5 نفره را بدهد ، تنها مرجع صلاحيت دار براي تعيين افزايش دستمزد نمايندگان واقعي كارگران و منتخب مجامع عمومي آنهاست . 5- تعديل نيرو و اخراج كاگران به هر بهانه اي محكوم و كارگران اخراجي بايد فورا" به محل كار خود باز گردانده شوند .

6- پرداخت بيمه بيكاري كافي براي كليه افراد بالاي 18 سال .

7- قانون كار بايد به نيرو تشكلهاي كارگري و توسط نمايندگان منتخب كارگران تعيين و تدوين گردد .

8- ما خواهان كاهش شدت كار و كاهش ساعات كار و افزايش ظريب ايمني كار در محيط هاي كار و دور روز تعطيلي متوالي در هفته هستيم .

9- اعتراض و اعتصاب حق ماست . ما حق خود مي دانيم در مقابل پايمال شدن حقوق صنفيو اجتماعي خود دست به اعتصاب بزنيم و حقوق و مزاياي دوران اعتصاب بايد پرداخت گردد .

10- آزادي بي قيد و شرط تشكل ، عقيده ، بيان و مطبوعات حق همه ماست . كارگران بايد بتوانند تشكلهاي آزاد كارگري و سراسري خود را تشكيل دهند .

11- بر پايي مجامع عمومي كارگري در ساعات و محيط كار بايد به رسميت شناخته شود .

12- تعقيب آزار و دستگيري فعالين كارگري و مدافعين حقوق و آزاديهاي مدني و اجتماعي به هر بهانه اي محكوم است .

13- كار كودكان ممنوع و جرم تلقي شود . برخورداري كودكان از محيطي امن و سر شار از شادي و نشاط و امكانات آموزشي بهداشتي و رفاهي حق كودكان است .

14- ما از مبارزه ساير بخشهاي كارگري همچون معلمان و پرستاران و نيز جنبشهاي زنان و دانشجويان عليه استثمار و بردگي حمايت ميكنيم .

15- ما خواهان برابري كامل حقوق زن و مرد و لغو آپارتايد جنسي و تمام قوانين ضد زن هستيم .


16- ما هرگونه اخراج و استثمار كارگران را تحت نام مهاجر و خارجي محكوم ميكنيم .

17- ما جنگ افروزي و تحريم اقتصادي كه زمينه استثمار و سركوب هر چه بيشتر طبقه كارگر را مهيا ميسازد را محكوم مي كنيم و خواهان دنياي عاري از جنگ هستيم .

18- ما دستگيري و محاكمه فعالان كارگري سقز را محكوم ميكنيم و خواهان لغو احكام صادره عليه آنان هستيم .

19- منصور اسانلو عضو هيئت مديره سنديكاي شركت واحد بايد فوري و بي قيد و شرط آزاد شود سنديكاي شركت واحد به رسميت شناخته شده و خواسته هايشان به اجرا درآيد .


www.wsu-iran.org wsu_wm@yahoo.com